sluiten
Vorige pagina

Een tuin met betekenis

De waarde van oprecht en persoonlijk contact voor een tuin met betekenis

Tuinontwerp: Atmospheric Family Garden

Oprecht en persoonlijk contact. Twee componenten die onmisbaar zijn in ons proces en die de basis vormen van onze visie om tot een betekenisvol ontwerp te komen. En niet zomaar een ontwerp – een ontwerp dat écht bijdraagt aan een nog mooier leven.

Je kan het bijna een schoolvoorbeeld noemen. Voor een familie uit de Achterhoek legde Tim, grondlegger van TIM Exclusive Gardens, in 2010 persoonlijk de tuin aan. Destijds startte hij nét zijn hoveniersbedrijf. Nu, twaalf jaar later, werd hij ondanks de verkoop van zijn hoveniersbedrijf weer uitgenodigd. Dit keer om vanuit zijn nieuwe expertise te helpen bij het vormgeven hun droomtuin.

Persoonlijk contact voorop

Veel zaken zijn veranderd, maar de basis is hetzelfde gebleven. Nicolette vertelt: “Je kon toen al voelen dat Tim veel ambitie had. Zijn enorme drive, enthousiasme en openheid werkten aanstekelijk. En ondanks dat hij in zijn onderneming veel stappen heeft gezet, zijn deze dingen hetzelfde gebleven. Juist daarom is de samenwerking met Tim zo prettig. Hij stelt persoonlijk contact écht voorop.”

Een droomtuin, voor deze familie was dat een warme, sfeervolle tuin. Een tuin waar ruimte is om met het gezin, familie en vrienden te vertoeven en om te genieten van al het moois wat het leven te bieden heeft. Een tuin waar verbinding, oprecht contact en samen plezier hebben voorop staan.

Een tuin voor totale ontspanning en geborgenheid

De familie was op zoek naar een tuin waarin ze volledig tot rust kunnen komen. “In onze tuin voel ik echt totale ontspanning. We hebben van de zomer écht genoten van onze tuin. Het woord wat het beste de lading dekt is samenzijn. Samenzijn met familie en vrienden, genieten van het zwembad en de prachtige kleurrijke veranda. Voor iedereen is het een hele fijne, plezierige tuin. En de tuin past ook perfect bij onze persoonlijkheid. Het geeft ons geborgenheid, warmte en tijd om volledig tot rust te komen.”

Als Italië liefhebbers werd er voor een tuinontwerp gekozen met een warme, mediterrane sfeer. “Wij houden van Italië en wilde deze sfeer ook thuis voelen. We houden van kleur en veel bloemen, maar ook van luxe. Tim heeft onze wensen daarin perfect omgezet in realiteit. Het hele plaatje klopt: van de luxe jacuzzi en het zwembad tot de kleurrijke beplanting en ronde vormen die in de hele tuin terugkomen.”

Wensen doorgronden en omzetten tot een betekenisvol ontwerp

Het persoonlijke contact en weten welke behoeftes er zijn levert niet alleen aan de voorkant voordelen op. Juist in het voortraject en tijdens de realisatie is het van toegevoegde waarde. Door hierop in te spelen kunnen we ervoor zorgen dat we een unieke klantbeleving waarborgen, van ontwerp tot aan de oplevering.

Tim vertelt daarover: “De afgelopen jaren hebben we elkaar natuurlijk door en door leren kennen. We weten wat we aan elkaar hebben en waar de behoeftes liggen. Het ultieme vertrekpunt om samen toe te werken naar een droomtuin, voor de hele familie.”

De drive om de wensen echt te doorgronden, dat heeft Tim volgens de familie perfect in de vingers. “Tim wist al heel lang dat we een zwembad wilden. In onze eerste visie voor het ontwerp hebben we hem dit echter helemaal niet verteld. En toch kwam Tim ermee. Dit laat ons zien dat hij echt heeft aangevoeld welk gevoel wij willen hebben in onze tuin, en welke elementen daarbij aansluiten. Hij heeft daar echt een prachtige en creatieve invulling aan gegeven. Zo goed dat we na het eerste ontwerp eigenlijk niet veel hebben moeten bijschaven.”

Het resultaat? Een tuin met betekenis

De familie had de wens om veel buiten te kunnen zijn, ook in de koudere maanden. Dit hebben we gerealiseerd door van de binnen- en buitenruimtes één geheel te maken. De serre kan helemaal open, en daarmee wordt alles echt een. “Wanneer je in de serre zit, zit je midden in de tuin. En daarmee ook midden tussen het groen en de kleurrijke bloemen. Hierdoor heb je altijd het gevoel alsof je buiten bent, ook al ben je dat in theorie niet. Dat is echt heerlijk”, vertelt Nicolette.

Het gevoel dat een tuin geeft vinden wij ontzettend belangrijk. Daarom waren we benieuwd hoe de familie zich nu voelt bij het binnenstappen van de tuin. Nicolette vertelt: “Geweldig. Het resultaat mag er echt wezen. Ik geniet elke dag en dat is een heel rijk gevoel. Soms ben ik zelfs een beetje verbaasd dat dit onze tuin is. En iedereen die binnenkomt ervaart hetzelfde. Het voelt geweldig om dit te kunnen delen met vrienden, familie en kennissen.”

Pas dan krijgt luxe betekenis. Waar hecht jij de meeste waarde aan? En hoe zie jij het betekenisvolle leven in jouw droomtuin voor je? We leren je graag kennen, dus neem gerust vrijblijvend contact op.

Geïnteresseerd?
Vrijblijvend kennismaken

Match or no match? Let's find out!

Op zoek naar een exclusieve tuin?

Geef ons een korte omschrijving van het project en laat je contactgegevens achter, wij nemen contact met je op.

Foot contact