sluiten
Vorige pagina

Exclusief tuinontwerp voor een monumentaal pand

Exclusief tuinontwerp passend bij een monumentaal pand uit 1880: Van ontwerp tot oplevering

Tuinontwerp: Modern Monumental Design

Onze opdrachtgever werkte jarenlang aan hun monumentale woning en wilde ook hun tuin transformeren. En niet zomaar een tuin, maar een exclusieve buitenruimte waar volop geleefd kan worden met het hele gezin. Bij het karakter van een monumentaal pand past niet zomaar een standaardtuin. Onze opdrachtgever was daarom op zoek naar een ware samensmelting tussen de tuin en de architectuur van de woning. De doelstelling was duidelijk: een exclusieve tuin creëren die naadloos aansluit bij het karakter van hun monumentale pand uit 1880.

“Ons huis was na jarenlange verbouwingen eindelijk gereed, maar onze tuin liet nog veel te wensen over. We waren op zoek naar een exclusieve tuin die perfect zou passen bij ons monumentale pand en onze levensstijl. Toen we Tim ontmoetten, voelden we direct een klik. Het bleek al snel dat hij goed kon luisteren en onze ideeën perfect kon vertalen naar het ontwerp dat we voor ogen hadden”

Luxe en samenzijn

De tuin moest een verlengstuk van de woning worden, waarbij luxe en samenzijn centraal staan. Een plek waar het hele gezin optimaal kan genieten. Een uitdaging, aangezien de woning omringd wordt door appartementencomplexen en aan een drukke weg ligt in het stadscentrum van Groningen. We hebben bij het ontwerp alle zichtlijnen zorgvuldig geanalyseerd en strategisch geplaatste bomen en planten gebruikt om privacy te waarborgen. En hoewel de tuin ontworpen is om privé en afgezonderd te zijn, hebben we ook zorgvuldig gelet op het behoud van voldoende lichtinval.

“De tuin heeft volledige privacy, zelfs wanneer je geniet van het zwembad dat centraal in de tuin ligt.”

Ook uw droomtuin laten ontwerpen en realiseren?

Ons proces heeft zich door ervaring gevormd en inmiddels zijn succes ruimschoots bewezen. Dit proces bestaat uit een stappenplan dat prettig werkt, transparant is, duidelijkheid biedt en toch flexibel is.
Neem contact op

- Vrijblijvend

Specificaties en eisen

Onze opdrachtgever was expliciet op zoek naar een tuinarchitect die een stap verder gaat en oog heeft voor de omgeving en wensen: “Na verschillende gesprekken viel de keuze op TIM Exclusive Gardens. Het portfolio sprak boekdelen en gaf ons het vertrouwen dat hij ons een exclusieve tuin kon bieden die aan al onze verwachtingen zou voldoen.”

Het proces begon met het bespreken van de specificaties en eisen. Een van de belangrijkste aspecten was de functionaliteit van de tuin. Tijdens de ontwerpfase hebben we de tuin zorgvuldig opgedeeld in verschillende leefruimtes. Ondanks de beperkte ruimte in de stadstuin hebben we specifieke elementen geïntegreerd, zoals een kindvriendelijke zone met trampoline en speelhoek, een luxe jacuzzi en een ruimte om te barbecueën en te dineren met tot wel twaalf personen.

Totaalontzorging van ontwerp tot oplevering

Hoewel totaalontzorging initieel niet expliciet was afgesproken, hebben we deze rol op ons genomen en de klant tijdens het gehele proces volledig ontzorgd. De opdrachtgever vertelt daarover: “Dit was een aangename verrassing. Het verhaal achter onze tuin was gecompliceerd en kende een aantal obstakels, maar het team van TIM Exclusive Gardens heeft zich actief beziggehouden met de begeleiding en het oplossen van obstakels. Tim en zijn team hebben nauw samengewerkt met de betrokken partijen, offertes gecontroleerd en zorggedragen voor een vlekkeloze uitvoering. Hun betrokkenheid en proactieve houding waren van onschatbare waarde en gaven ons het vertrouwen dat ons project in goede handen was.”

Betrokkenheid tijdens het gehele proces

Het resultaat? Een exclusieve tuin die de verwachtingen overtreft: “Tim en zijn team zijn echte experts en ontwerpen tuinen die exclusief zijn in alle opzichten. Ze hebben een uitstekend gevoel voor welke materialen en elementen gebruikt moeten worden. De communicatieve vaardigheden van het hele team zijn exceptioneel en ze zijn zeer betrokken bij het hele proces. Gedurende de looptijd van het project hebben we wekelijks contact gehad en hebben ze laten zien dat ze passie hebben voor ontwerpen en het geluk van hun klanten. Het team van TIM Exclusive Gardens neemt de tijd om te luisteren en te begrijpen, en heeft dit vertaald naar een exclusief ontwerp dat tot in de puntjes aansluit bij onze levensstijl.”

Prettige werkwijze? Onze klanten zeggen van wel. Toch kunnen we ons goed voorstellen dat u meer wilt weten. We hebben daarom een brochure gemaakt. Daarin worden bovenstaande stappen uitgebreid en gedetailleerd toegelicht.
Download brochure

- Geheel gratis & vrijblijvend

Geïnteresseerd?
Vrijblijvend kennismaken

Match or no match? Let's find out!

Op zoek naar een exclusieve tuin?

Geef ons een korte omschrijving van het project en laat je contactgegevens achter, wij nemen contact met je op.

Foot contact