sluiten
036_DSC0228
ONTWERP

Het tuinontwerp: de fundatie van jouw droomtuin

Een nieuw tuinontwerp begint bij goed luisteren. Zo komen we tot de kern van de opdracht en de daarbij behorende wensen. Vanuit die essentie werken we een concept uit dat aansluit op die wensen en de mogelijkheden. Een tuin laten ontwerpen door TIM is compleet maatwerk, dus. Met lef, creativiteit en oog voor de klant ontwerpen wij exclusieve tuinen die je verwachtingen overtreffen.

Samen plannen maken?
Stap 1

Persoonlijk contact, daar begint het mee

Fijn dat we je interesse hebben gewekt en dat je contact hebt opgenomen. Dit is waar het proces begint. Samen plannen we een afspraak om kennis te maken. We komen altijd bij jou thuis.

We willen immers graag zien waar, hoe en met wie je leeft. Dit vormt voor ons de basis van een ontwerp.

Stap 2

Laten we kennis maken, we luisteren graag naar jouw verhaal

We leren je graag beter kennen. Jouw exclusieve tuin wordt tenslotte een weerspiegeling van jouw persoonlijke wensen, gecombineerd met je woning en omgeving. Tijdens de kennismaking luisteren wij naar je verhaal, stellen we de nodige vragen en nemen we de locatie goed in ons op. Dankzij een zorgvuldig samengestelde vragenlijst zien we niets over het hoofd. Het resultaat van de kennismaking is het aanbieden van een gedegen offerte.

“Inventariseren van jouw wensen en mogelijkheden, op onderzoek naar de concrete vertaling van jouw droomtuin”

Stap 3

Wensen worden ideeën, ideeën worden concepten

De offerte is akkoord bevonden, dank voor de opdracht! We gaan vol passie en energie voor je aan de slag en dat begint met analyseren. De huidige situatie wordt middels een (digitale) inmeting in kaart gebracht. Er wordt gekeken naar de architectuur van de woning en naar de omgeving. Deze gegevens verweven wij met de eerder verkregen informatie. Hieruit volgt het concept ontwerp. Dit concept en de gedachte achter het ontwerp presenteren we aan je tijdens een persoonlijke ontmoeting.

“De gedachte achter het ontwerp, gepresenteerd bij jou thuis.”

Stap 4

Visualisatie van jouw droomtuin, nu wordt het voelbaar en écht

De volgende stap is een doorvertaling van het concept in een voorlopig ontwerp. Materialen, details en beplanting worden verder afgestemd en uitgewerkt. Jouw exclusieve droomtuin komt in deze stap al een beetje tot leven, want het voorlopig ontwerp wordt in 2D en 3D aan je gepresenteerd.

Met semi-fotorealistische beelden visualiseren we het ontwerp, waardoor je een goed beeld krijgt van je toekomstige droomtuin. Materialen worden bovendien bemonsterd zodat je deze kunt zien en voelen.

Stap 5

Definitief ontwerp: al jouw wensen in één eindresultaat

Het definitief ontwerp is de stap waarin al jouw wensen vertaald worden in één ontwerp. Dit eindresultaat zullen wij met trots aan je presenteren middels een 3D animatie. Daarnaast ontvang je een presentatieboek waarin 3D beelden, het 2D plan en de materialen en beplanting terug te vinden zijn.

“Het definitieve ontwerp, gepresenteerd in een animatie en vastgelegd in een passend album’

Stap 6

Realisatie en de zekerheid van vakmanschap

Het is tijd voor de realisatie van uw droomtuin! De animaties gaven je al een goed gevoel, maar uiteraard kan dit alles niet tippen aan het échte werk. TIM werkt met vaste partners, specialisten vol passie, waardoor de kwaliteit volledig gewaarborgd is.

Heb je zelf een hovenier? Geen probleem, we bekijken graag samen met je waar de behoefte ligt en wat de mogelijkheden zijn.

Gratis brochure

Stijlvol voor u vormgegeven.

Op zoek naar een exclusieve tuin?

Geef ons een korte omschrijving van het project en laat je contactgegevens achter, wij nemen contact met je op.

Foot contact